Pieczywo, ciasta, torty oraz inne wypieki produkujemy w oparciu o stare sprawdzone receptury, łącząc je z najnowszymi trendami i technologiami – mówi Jolanta Kacperek – założycielka Piekarni Kacperek.
4 grudnia o godz. 5.30 przy ul. Stolarskiej 33 w Tomaszowie Mazowieckim otwarto nowy punkt Piekarni Kacperek. Podczas otwarcia można było zdegustować pieczywa również ze smalcem.
Piekarnia rzemieślnicza „Kacperek” jest rodzinną firmą założoną przez Jolantę i Mirosława Kacperek w 1992 roku. Piekarnia specjalizuje się z produkcji pieczywa powstałego na bazie naturalnego zakwasu prowadzonego w zakładzie piekarniczym w Tarnowskiej Woli 71 w gminie Lubochnia. Chleby są formowane ręcznie dlatego nie ma dwóch takich samych bochenków – zapewniają piekarze. Dzięki najlepszym surowcom, w jakie zaopatruje się rodzinna piekarnia u najlepszych dostawców produkowane pieczywo cechuje niezmiennie najwyższa jakość.
– Oferujemy zdrowe pieczywo produkowane na naturalnych zakwasach. Duży asortyment produktów oraz najwyższy kunszt wypieku zostały już docenione przez wielu klientów. Wyśmienite ciasta różnego rodzaju oraz torty na urodziny, imieniny, chrzciny i wesela – jednym słowem słodkie wypieki na każdą okazję, które cieszą oko i podniebienie naszych klientów. Nowoczesna minikawiarenka z połączeniem punktu firmowego naszej piekarni – tak w skrócie można nazwać nowo otwarty lokal przy ulicy Stolarskiej 33 w Tomaszowie Mazowieckim, do którego zapraszamy na kawę i inne specjały – podsumowuje Jolanta Kacperek
Piekarnia zaprasza również na ciepłe pieczywo od poniedziałku do piątku o godz. 16.00
Piekarnia na Stolarskiej otwarta jest od poniedziałku do piątku w godz. 5.30 – 19.30 oraz w soboty w godz. 5.30 – 15.30.